PGMBD

ZWO

printen

BIJBELLEESRECORD HEERLEN ONDER DRUK

06-10-2016

In Heerenveen wordt deze dagen een poging gedaan het wereldrecord bijbellezen te verbreken. "Het record staat op negentig uur en negen minuten en komt uit Heerlen. Wij willen de honderd uur vol maken", vertelt John Verrijk, lid van de Commissie-Reuring van de Protestantse Gemeente Trinitas.

 


De recordpoging is 'ter promotie van kerk en Bijbel, voor de fun en voor het gemeenschapsgevoel' van de Friese gelovigen.

"De deelnemers lezen om beurten een kwartier. Ze zitten op een rijdend platform; vanwege het grote aantal activiteiten dat in de kerk wordt georganiseerd, moeten de deelnemers somsnaar een andere ruimte worden gereden", licht Verrijk toe. "Soms wil iemand de Friese vertaling van de Bijbel lezen. Voor een volgende deelnemer is het dan lastig te volgen waar ze verder moeten lezen. Op die momenten helpen wij een handje."


Het record staat niet in het 'Guinnes Book of World Records'. "Om daarvoor in aanmerking te komen, moet je ongeveer 17.000 euro neertellen. Dat geld maken we liever over naar het Nederlands Bijbelgenootschap."

Bron: Trouw 16 september

Zondag 25 september werd bekend dat de recordpoging (niet) is geslaagd.


laatste update.: