PGMBD

ZWO

printen

Mayke Rademakers en Matthijs Verschoor in het Podiumkerkje

08-10-2016

Op zaterdag 8 oktober 2016 brengen Mayke Rademakers (cello) en Matthijs Verschoor (piano) het programma “La Furia” in het Podiumkerkje. Aanvang 20.00 uur. Entree € 15,00. Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

La Furia is een programma vol Spaanse klanken, met werken van o.a. Enrique Granados, Joaquin Nin, Manuel de Falla en Astor Piazolla. Trefwoorden voor deze avond zijn: hartstocht, woede en zwoele weemoed…

Mayke Rademakers kreeg haar eerste lessen van de Hongaarse cellist György Schiffer. Vanaf haar 16e jaar bezocht zij jaarlijks de beroemde masterclass van André Navarra aan de Accademia Chigiana in Siena (Italië), waar ze een prijs won voor haar veelbelovende spel. Navarra nodigde haar uit om bij hem te komen studeren in Detmold en aansluitend twee jaar in Wenen. Op haar 21e behaalde zij haar UM diploma summa cum laude. Zij vervolgde haar studie bij William Pleeth en Janos Starker. Mayke gaf vele recitals, kamermuziek-concerten, radio-uitzendingen en soloconcerten in Nederland, Oostenrijk, Italië, Duitsland, Noorwegen, Engeland en gedurende het festival van Aspen (V.S.). Met Matthijs Verschoor heeft Mayke onlangs de Zilveren Medaille gekregen van de Franse Academie voor Kunst en Wetenschap voor hun inzet voor de Franse muziek.


Matthijs Verschoor studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en won diverse prijzen, waardoor hij verder kon studeren in Londen en Rome. Tot zijn leraren behoorden Bart Berman, Willem Brons en John Bingham. Hij gaf recitals door heel Europa en trad ook op als solist met diverse orkesten. In radio-uitzendingen was hij te horen met vele verschillende werken, van Bach tot Messiaen en ook van een minder bekende componist als Korngold. Al vroeg in zijn loopbaan begon hij opnamen te maken voor labels als RCA, etcetera en Erasmus, met werken van Bach, Scarlatti, Handel, Beethoven, Chopin, Korngold, Rachmaninoff en Skrjabin. Sinds 2011 is Matthijs  officieel         ‘Steinway artist’.

Reserveren via tel. 046-4852242 of via info@podiumkerkje.nl. Meer informatie over de concerten in het Podiumkerkje vind je op www.podiumkerkje.nl.


laatste update.: