PGS

ZWO

printen

ACTIVITEITEN PASTORAAL WIJKTEAM GREVENBICHT

12-03-2016

Zaterdag avond 12 maart zijn de jongere leden van de wijk Grevenbicht bijeengekomen in het Kerkje. Het betreft een deel van de catachesantengroep uit de tijd van ds. Mencken, al weer ruim 30 jaar geleden.

Aan lange tafels genoten we van een heerlijke Surinaamse maaltijd, die was bereid door Jos en Els Niessen. Els is afkomstig uit de Javaanse bevolkingsgroep van Suriname.
Daarna heeft Ida Dorrestijn boeiend verteld over haar jeugd, diep in het oerwoud van Suriname. Haar vader is door de Evangelische Broedergemeente als zendingsarts daarnaartoe uitgezonden en heeft er een ziekenhuis gebouwd. Ida is op die plek geboren en heeft er de eerste acht jaar van haar leven doorgebracht.
 

Zij heeft aan de hand van oude dia’s een verhaal verteld, met unieke beelden van het dagelijks leven in dorpjes van bosnegers en indianen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Ook heeft zij laten zien hoe zij zelf leefden in Suriname en vertelde ze grappige anekdotes daarover.    
Met 25 personen was de avond goed bezocht en velen waren het erover eens dat de avond een vervolg moet krijgen.      
Uit deze groep zijn ook inmidels aan aantal personen die de rol van bezoekvrijwilliger vervullen.
Ida heeft het verhaal over Suriname nog een keer verteld op de koffiemiddag voor 60+ van 17 maart, waar met 37 deelnemers opnieuw de belangstelling groot was. 
Dit was inmiddels de derde koffiemiddag in Grevenbicht. De koffiemiddagen worden goed bezocht en men stelt het op prijs om elkaar als leden van de protestante groep op deze manier te ontmoeten.    

 
Ton Dorrestijn
 
 
 
Surinaams eten in het kerkje in Grevenbicht

laatste update.: