PGMBD

ZWO

printen

Pasen 2016

27-03-2016

Ik zeg het allen dat Hij leeft,
Dat Hij is opgestaan,
Dat met zijn Geest Hij ons omgeeft
Waar wij ook staan of gaan.

Zo klok het openingslied op Paaszondag in de Johanneskerk. De banken staan in een kring rondom de nieuwe Paaskaars, die in de Paaswake op Stille zaterdag is binnengebracht en voor het eerst is ontstoken.

Christel Prins vraagt aan de kinderen in de kerk om te vertellen wat ze op de nieuwe Paaskaars zien staan. Het jaartal 2016 staat er op. Het jaar 2016 is het jaar van de barmhartigheid en daarom staat het hart centraal van waaruit de takken die bladeren dragen ontspringen.

 
 

 

"Wat viert U, wat vier jij met Pasen?", vraagt Ds. Irene Pluim aan de gemeente. Eén van de kinderen gaat met de microfoon de kerk rond om antwoorden te halen. Er is altijd een nieuw begin. En we genieten dat we dit met zijn allen, volwassenen en kinderen, samen mogen vieren.

In de overweging wordt gesproken over de vrouwen rond Jezus, die verder willen na zijn dood, en naar het graf gaan om zijn lichaam te balsemen. Maar hoe krijgen ze de zware steen voor het graf weg? We kennen het verhaal. De steen is al weggehaald en de vrouwen schrikken van de in het wit geklede jongeman in het graf. Ook wordt gesproken over de leerlingen die zich verborgen houden en de boodschappen over de opgestane Heer die hun worden gebracht eerst niet geloven.

Traditiegetrouw sluiten we de Paasdienst af met "U zij de glorie, opgestane Heer", wat uit volle borst wordt gezongen door de kerkgangers.

 


laatste update.: