PGMBD

ZWO

printen

STICHTING BEHOUD FRANSE KLOOSTER

10-04-2016

VOORJAARSCONCERT en PAASSTUKJES VOOR ORGELRESTAURATIE

ZONDAG 10 APRIL

Op zondagmiddag 10 april 2016 organiseert de stichting ‘Behoud Franse Klooster’ om 15.00 uur een Voorjaarsconcert in de parochiekerk Christus' Hemelvaart - H. Joseph te Vrangendael (Hemelsley 240,  6137 BV Sittard).

Het concert zal verzorgd worden door Mannenkoor St. Caecilia uit Sweikhuizen (o.l.v. Hans Luesink), Fanfare St. Caecilia uit Broeksittard (o.l.v. Simone Kramer) en “Sorelle” (bestaande uit sopranen Elmy Kremer & Aukje Pijper). De pianobegeleiding zal worden verzorgd door Harrie Spronken van de Stichting “Zingen leer je wel”.

Tijdens het concert zullen twee iconen, afkomstig uit de Kapel van het Franse Klooster, ingezegend worden. Beide iconen, met de afbeelding van Moeder Maria met het Kindje Jezus en een tafereel dat het Heilig Doopsel betreft, zijn gerestaureerd door vrijwilligers van de Stichting Behoud Franse Klooster.De iconen zullen een nieuwe bestemming krijgen in de parochiekerk van Vrangendael en in het klooster van de Liefdezusters van het Kostbaar Bloed op de Windraak. Eenieder is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn! De toegang tot het concert is gratis, maar de Stichting Behoud Franse Klooster vraagt een vrije gave ten bate van de restauratie van het pijporgel uit de Kapel van het Franse Klooster. De stichting heeft zich ten doel gesteld het pijporgel terug te plaatsen in de gemeenschap van Sittard-Geleen om hiermee nog  meer elan te geven aan de orgelcultuur!

Stichting Behoud Franse Klooster

Efrem Verleng, secretaris

info@stichtingbehoudfranseklooster.nl

www.stichtingbehoudfranseklooster.nl

PAASSTUKJES VOOR ORGELRESTAURATIE

De stichting Behoud Franse Klooster organiseert een paasstukjesverkoop waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan de orgelrestauratie. De paasstukjes zullen gemaakt worden door vrijwilligers van de stichting geholpen door echte vakmensen. De kosten van een paastukje zijn € 9,00 en voor de vrienden van het Franse Klooster € 7,00.

Men kan de  bestelling telefonisch of per mail doorgeven: 06-30567774 of info@stichtingbehoudfranseklooster.nl  t/m 8 maart (bestellingen s.v.p. tijdig doorgeven, want bij het bereiken van de limiet worden bestellingen niet meer aangenomen).

Het paasstukje kan afgehaald worden op vrijdag 18 maart in de ochtend tussen 09.30u en 13.00u en in de middag tussen 14.30u en 17.30u en op zaterdag 19 maart, gedurende de hele dag tussen 09.30u en 17.00u in de winkel van Dieteren Klinkers, Steenweg 43. Het paasstukje kan op bovenstaande data ook bij u thuis op afspraak bezorgd worden (tegen een kleine meerprijs).

Voor inlichtingen kan men contact opnemen met:

Stichting Behoud Franse Klooster

Efrem Verleng, secretaris


laatste update.: