PGMBD

ZWO

printen

Anke Maas naar Kaapstad – Zuid Afrika

21-01-2016

Ik ben Anke Maas en momenteel 4de jaars student verpleegkunde aan de Zuyd Hogeschool te Heerlen. Vanuit de opleiding krijgen studenten de kans om op buitenlandse stage te gaan. Deze kans heb ik natuurlijk met beide handen aangegrepen, want op 3 februari aanstaande vlieg ik voor een periode van 4 maanden naar Kaapstad. Dit is de hoofdstad van Zuid Afrika.

Ik zal daar stage gaan lopen in het Woodside Special Care Centre. Dit is een huis voor 90 gehandicapten, die allen gespecialiseerde zorg nodig hebben. Deze instelling streeft ernaar om het maximale haalbare uit de gehandicapten te halen door een zo stimulerend mogelijke omgeving te creëren. Daarnaast biedt Woodside hulp aan familieleden van de gehandicapten. Iedere gehandicapte volgt een eigen programma om een zo groot mogelijk rendement uit zichzelf te halen. Dit wordt op verschillende manieren bereikt door middel van spelen met water, spelen met blokken of door gebruik te maken van muziek. Eenvoudige en dagelijkse dingen, zoals het oppakken van een lepel, zijn voor hen belangrijke prestaties.

In mijn rol als verpleegkunde student zal ik nauw gaan samenwerken met de verpleging en verzorging. Ik zal de hulpverleners assisteren bij het doorverwijzen of het maken van afspraken voor bijvoorbeeld het ziekenhuis. Daarnaast zal ik betrokken zijn bij het opleiden en beoordelen van de hulpverleners. Ik ga hierbij aanbevelingen doen over technieken en handelingen die de zorg mogelijk vergemakkelijken. Ook ga ik me richten op projecten als algemene hygiëne, de voedingsprocedures, de algemene gezondheid en het welzijn van de gehandicapten. Na een degelijke analyse van de huidige werkwijze, zal ik proberen om in samenspraak met de verpleging en verzorging verbeteringen of veranderingen door te voeren.Om gedurende mijn 4 maanden stage succesvol te zijn, zal ik op het financiële vlak eigen middelen moeten gebruiken. Daartoe wil ik aan het eind van de oecumenische dienst op zondag 24 januari in de Johanneskerk, iedereen in de gelegenheid stellen mij daarbij te steunen.

Aangezien ik dit jaar tijdens de carnaval afwezig ben, verkoop ik chocolade clownsgezichtjes van het bekende merk Rousseau chocolade. Elk zakje met 11 clownsgezichtjes, kost slechts  € 3,50. Ik hoop van harte dat u mij wilt steunen middels deze actie.

Mocht u mij eventueel op een andere manier willen steunen, dan kunt u uw gift overmaken op IBAN nummer: NL82 INGB 0008 4384 17  ten name van: A.J. Maas, o.v.v. Anke naar Zuid Afrika.

Hartelijk dank voor uw steun!

Met vriendelijke groet,
Anke Maas uit Born

N.B. Voor meer info zie: http://www.woodside.org.za/


laatste update.: