PGMBD

ZWO

printen

KRINGENWERK GELEEN BARDO THODOL, HET TIBETAANS DODENBOEK

21-02-2016

Het Tibetaans Dodenboek is een tekst die deel uitmaakt van een verzameling van honderden stervensteksten. De letterlijke betekenis is: bevrijding door horen en zien.

Het Tibetaans Boeddhisme gaat er vanuit dat het verlicht zijn, zowel tijdens het leven, als ook op het moment van sterven en in de periode van 49 (7x7) dagen na het sterven, kan plaats vinden. De ‘geest’ van de dode moet daar heel erg zijn best voor doen: hij moet dat moment herkennen. Slechts bij enkelen lukt dat. Zo niet, dan moet de ‘geest’ van de dode op zoek naar een zo goed mogelijke reïncarnatie. Ook dat vraagt veel oplettendheid.

Het eerste deel van de avond is een inleiding over het Tibetaans Boeddhisme en dit ritueel. Na de pauze wordt een documentaire vertoond waarbij het ritueel door een oude monnik en zijn jonge leerling, wordt getoond. Indrukwekkend!


De inleider van vanavond is: Gard Verstegen. Hij was fysiotherapeut en studeerde Traditionele Chinese Geneeskunde. Daardoor ontstond de interesse in de taal, de cultuur en de levensbeschouwing. Tibet kwam daar later bij.

Datum:  donderdag 21 januari, 20.00 uur in de Ontmoetingskerk in Geleen.  Kosten 2,50

Aanmelden:  nelleke.dekruik@xs4all.nl   of 

06 38 25 42 36   / 043 3671730


laatste update.: