PGMBD

ZWO

printen

CONCERTEN IN HET PODIUMKERKJE IN GREVENBICHT

13-02-2016

In januari zijn er geen concerten in het Podiumkerkje. In februari begint het concertseizoen weer en zijn er twee opmerkelijke concerten gepland.

13 februari: The Early Byrds 

Op zaterdagavond 13 februari kunt u in het Podiumkerkje luisteren naar een optreden van The Early Byrds. Dit blokfluitconsort is opgericht in 2010 in Utrecht, en heeft zich gespecialiseerd in zowel vocale als instrumentele werken uit de vijftiende en zestiende eeuw. De groep bestaat uit drie jonge muzikanten: Gerrieke van Dam, Teun Wisse en Tim Veldman. Met hun optredens brengen zij de polyfonie van de Renaissance tot leven door zo dicht mogelijk bij de historische uitvoeringspraktijk te komen. Zo spelen zij uitsluitend op kopieën van instrumenten uit die tijd, lezen zij de muziek uit oude handschriften en vroege edities, en passen zij historische methodes toe zoals solmisatie, memorisatie en diminutie. Als u wilt weten wat dat allemaal  betekent, moet u zeker naar het concert komen, want zij willen u er graag alles over vertellen! Meer info vindt u op www.earlybyrds.nl. 


In het Podiumkerkje brengen zij het programma ‘Ile Fantazies de Joskin’, met werken van de zanger en componist Josquin (1450-1521). Reis mee naar de Renaissance met The Early Byrds! Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 12,50. 

Voor informatie over de concerten in het kerkje kunt u terecht bij Corona Smitskam, tel. 046-4852242, e-mail info@podiumkerkje.nl. Bezoek ook de website voor het laatste nieuws over de concerten en de andere activiteiten in het kerkje: www.podiumkerkje.nl.


laatste update.: