PGMBD

ZWO

printen

NIEUWS VAN AMNESTY INTERNATIONAL

01-01-2016

13 december: Aandacht voor de Dag van de Rechten van de Mens

Toen ik vanochtend, 13 december, de stand zag van Amnesty International met de grote vlag erachter, dacht ik: ‘Is dit niet te veel voor een kerk?’

Het tegendeel bleek waar te zijn, er is zoveel aandacht voor het werk van Amnesty geweest tijdens deze dienst. Nu en ook de andere keren ontroert het me, dat het noemen van de namen en de voorbeden zo krachtig gebeurt. We voelen ons ook als medewerkers van A.I. gesteund en zijn blij met alle support. Vele brieven zijn ondertekend om regeringen aan te sporen gewetensgevangenen vrij te laten. Dit voert allemaal terug naar de taak van A.I. te waken voor de Rechten voor de Mens. 

Dit werkt omdat we met elkaar zijn!


Is niet Leyla Yunus al tijdens de acties  voorwaardelijk vrijgelaten, zodat we voor haar geen brieven meer hoefden te ondertekenen?

Leyla Yunus en haar man Arif Yunus zetten zich in voor de mensenrechten in Azerbeidzjan. Beiden zijn gevangen genomen op resp. 30 juli en 5 augustus 2014. Zij werden veroordeeld tot gevangenis straffen van 8,5 en 7 jaar voor fraude en andere ‘misdrijven’ die te maken hebben met hun mensenrechtenwerk. Hun gezondheidstoestand verslechterde snel in de zware gevangenisomstandigheden. Arif is op 12 november dit jaar voorwaardelijk vrijgelaten en nu is ook Leyla op vrije voeten, zij het voorwaardelijk. Amnesty blijft hun zaak nauwlettend volgen en roept de Azerbeidzjaanse autoriteiten op  alle aanklachten en alle voorwaarden voor hun vrijlating onmiddellijk in te trekken.

Hartelijk dank, ook namens Amnesty West. Mijnstreek, Ike Westerhof-van Goudoever.


laatste update.: