PGS

ZWO

printen

KLEZMERMUZIEK IN HET PODIUMKERKJE

12-12-2015

Op zaterdag 12 december 2015 kunnen we in het Podiumkerkje genieten van een vrolijke avond met Joodse volksmuziek door klezmergroep La Rosa de Maastricht. Aanvang 20.00 uur. Entree 10 euro. Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

 La Rosa de Maastricht wordt gevormd door Philip Kees (gitaar), Mariette Koolhoven (zang) en Paula Paashuis (viool). Zij brengen jiddische liederen, klezmer en sefardische balladen ‘mit herts un mit gefil’. De liederen zijn kleine verhalen vol gein, poëzie, melancholie en uitbundigheid, die tijdens de voorstelling worden toegelicht.
De ‘Jiddische lider’ en de klezmer maken deel uit van de cultuur van de Ashkenazische joden die in midden- en oost-Europa woonden. De sefardische balladen behoren tot het cultureel erfgoed van de sefardim, de joden afkomstig uit het Iberisch schiereiland, die ladino als taal hadden (een variant van oud-Spaans).
Op www.larosademaastricht.com is meer informatie over de groep te vinden, en muziekfragmenten.

In de pauze van het concert kunt u nog een lot kopen in de kunstloterij. Het winnende lot wordt op deze avond getrokken. De winnaar mag naar huis gaan met een prachtig schilderij van de bekende Limburgse kunstenares Marli Hommel!

 


Voor informatie over de concerten in het kerkje kunt u terecht bij Corona Smitskam, tel. 046-4852242, e-mail info@podiumkerkje.nl. Bezoek ook de website voor het laatste nieuws over de concerten en de andere activiteiten in het kerkje: www.podiumkerkje.nl.


laatste update.: