PGMBD

ZWO

printen

PERSBERICHT: PAROCHIE OVERHOVEN ONDERSTEUNT VOEDSELBANKACTIE

07-12-2015

In 2015 organiseert de regionale omroep L1, net als vorig jaar, samen met alle andere regionale omroepen de actie “Samen voor de Voedselbank”!

 Deze actie ondersteunt de Voedselbank bij het helpen met het inzamelen van levensmiddelen.
Het vorig jaar verzamelde heel Limburg bij deze actie maar liefst 121.241 lang houdbare producten in, met een geschatte winkelwaarde van 211.110 euro. Het was een actie die bij heel veel Limburgers tot de verbeelding sprak. Het helpen van mensen in onze eigen provincie, en daarmee ook in eigen stad of dorp, is geen ver-van-mijn-bed-show. Veel provinciegenoten zijn aangewezen op de steun van één van de zes voedselbanken die Limburg rijk is.

Alle regionale omroepen gaan van 7 tot en met 17 december 2015 wederom aan de slag voor de Voedselbank. In die periode staan alle kanalen van L1, radio, tv en online, weer in het teken van deze actie.

De parochie H. Hart van Jezus uit Overhoven – Sittard juicht dit initiatief van harte toe en wilt hier graag een bijdrage aan leveren.

De parochie roept dan ook alle parochianen en inwoners van Overhoven en Sittard op om voedsel te verzamelen voor de voedselbank. Let wel op: het dient voedsel te zijn welke lang houdbaar is en niet gekoeld hoeft te worden. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld blikken (soep, erwten, fruit), pakken (koffie, rijst, koekjes), potten (zoet beleg) en natuurlijk nog veel meer……
Let s.v.p. op de houdbaarheidsdatum! (minstens tot januari 2016).

Eenieder kan vanaf zondag 8 november t/m zondag 13 december het voedsel mee naar de Kerk van Overhoven meenemen (Geldersestraat 37 Sittard).

In de kerk zal hiervoor een aparte hoek worden ingericht waar het voedsel voor de voedselbank ingezameld zal worden.


U kunt vooraf, of na de Eucharistieviering op de zondagen om 10.30 uur het voedsel hier neerzetten.

Ook heeft u de mogelijkheid om in de periode tussen 8 november t/m 13 december het voedsel af te geven op het parochiekantoor (Geldersestraat 37 Sittard) op dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur. De medewerkers van het parochiekantoor dragen er zorg voor dat het voedsel terecht komt bij het inzamelpunt in de kerk.

Medio 17 december 2015 zal al het ingezamelde voedsel van de kerk van Overhoven overgebracht worden naar het ‘grote inzamelpunt’ van de actie ‘Samen voor de Voedselbank’.  L1 zal dit live uitzenden op al haar kanalen.

De actie L1 Samen voor de Voedselbank 2015 moet een nog groter succes worden dan die van 2014. Graag doen wij dit samen, met uw hulp.
Breng dus in de periode tussen 8 november 2015 t/m 13 december 2015 uw voedsel naar de H. Hartkerk in Overhoven – Sittard.

Efrem Verleng
06-30567774 efremverleng@planet.nl


laatste update.: