PGMBD

ZWO

printen

Onze kerk en: Serious Request 2015 – The next generation

Inmiddels is het toch wel een onmisbare traditie tijdens de kerstperiode te noemen: 3FM Serious Request. Vanuit een Glazen Huis maken 3 DJ’s 6 dagen lang non-stop radio om geld in te zamelen voor een stille ramp waar het Rode Kruis zich voor inzet. In 2015 staat het Glazen Huis in Heerlen en tijdens Pinkpop werd het thema bekend gemaakt: The next generation. In de week voor kerst vragen 3FM en het Rode Kruis aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in conflictgebieden zoals Syrië, Zuid-Soedan en Jemen onder andere. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. Voor deze stille ramp, deze miljoenen kinderen en jongeren, zamelen de DJ’s van 3FM samen met de rest van Nederland geld in. Daar willen wij natuurlijk ook aan bijdragen!

Benefietdienst
Op 4 oktober is er een Jongerenkerk ‘bovengronds’ en ook al moet deze nog worden voorbereid, er zijn al enkele ideeën rondom Serious Request die waarschijnlijk aan bod zullen komen tijdens deze dienst.Bijbelleesmarathon
In de herfstvakantie wordt er een wereldrecordpoging bijbellezen gehouden om in het Guinness Book of Records te komen. Tijdens deze bijbelleesmarathon wordt de bijbel van begin (Genesis) tot eind (Openbaring) voorgelezen zonder pauzes tussendoor. Op zaterdag 24 oktober wordt na een kort ochtendgebed gestart om 10.00 uur en de verwachting is dat in de loop van woensdag 28 oktober de laatste woorden van Openbaring gelezen zullen worden.

Het lezen zal volgens een roulatieschema gebeuren waarin elke deelnemer 10 minuten leest en daarna wordt afgelost door de volgende. De bedoeling is dat deelnemers zich laten sponsoren door familie/kennissen/vrienden/etc.
Vanuit het Jongerenwerk willen we graag een groep jongeren bij elkaar krijgen om één van de nachten voor onze rekening te nemen. Een vermelding in het Guinness Book of Records is natuurlijk gaaf!

Koek en zopie in de Gruizenkerk
Een week voor Sinterklaas zal er aardig wat winkelend publiek door het centrum van Sittard lopen en daarom is het idee ontstaan om op zaterdag 28 november de Gruizenkerk te gebruiken om koek en zopie te verkopen voor Serious Request. Alle hulp is welkom!

Carrousel in Heerlen
Op zondag 20 december is er in Heerlen Carrousel. ’s Ochtends een dienst en daarna naar het Glazen Huis om het opgehaalde geld te brengen.


laatste update.: