PGMBD

ZWO

printen

Feestelijke opening expositie "Sjer Jacobs in beeld" in Podiumkerkje

02-08-2015

Op zondag 2 augustus 2015 wordt in het Podiumkerkje de expositie “Sjer Jacobs in beeld” geopend met muziek en een (gratis) loterij.

Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.
Aanvang: 15.00 uur.
Toegang vrij.

Sjer Jacobs: veelzijdig kunstenaar
Sjer Jacobs (Tegelen, 1963) werkt met een groot aantal verschillende media. Hij maakt beelden in keramiek, brons, ijzer, cortenstaal, koper, glas en steen, schilderijen op doek en rvs-plaat, draadfiguren, stalen en ijzeren panelen en zeefdrukken.
In al zijn werk gaat het over mensen. Mannen en vrouwen, geobserveerd in hun gewone doen en laten, tijdens het boodschappen doen, onder het vergaderen, drinken, musiceren en converseren. Mensen die dicht bij ons staan.

Al op jonge leeftijd tekent Sjer. Op de Vrije Academie – het huidige kunstcentrum Venlo – tekent hij stillevens en portretten. De portretten worden al gauw complete mensen. Na zijn middelbare school studeert hij aan de Docentenopleiding in Sittard Tekenen en Handvaardigheid, waarna hij zijn opleiding vervolgt aan de Stadsacademie van Maastricht.

Sjers werk vindt waardering in brede kring. Overal zijn zijn beelden te vinden. Zijn mannen en vrouwen staan te wachten in de ontvangsthal van een kantoor, zitten op een bankje in het park, of lopen in een winkelstraat. Je zou er zomaar een praatje mee kunnen maken…Muzikale omlijsting door Sonidus
De opening van de expositie wordt muzikaal omlijst door “Sonidus”, bestaande uit Marc Bongers (klarinet) en Iris Köhlen-van Cleef (dwarsfluit). Zij zullen optreden rond 16.00 en 17.00 uur.

Verrassing: gratis loterij!
Omdat het Podiumkerkje al weer voor het vijfde jaar een kunstexpositie organiseert, steeds in samenwerking met Galerie Baerwaldt (Maastricht), heeft het Podiumkerkje een extra verrassing in petto. Alle bezoekers kunnen namelijk gratis deelnemen aan een loterij.
De winnaar krijgt “Het werk verzameld”, een prachtig fotoboek over het werk van Sjer Jacobs. Bij binnenkomst krijgt elke bezoeker een lot uitgereikt. Rond 17.00 uur wordt het winnende lot getrokken. Zorg dus dat je rond 17.00 in het kerkje bent!

Openingstijden expositie
De expositie is na de opening te bezoeken van donderdag 6 augustus tot en met zondag 16 augustus.
Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 18.00 uur.
Meer informatie: kijk op www.podiumkerkje.nl, bel 046-4852242 of mail naar info@podiumkerkje.nl.


laatste update.: