PGMBD

ZWO

printen

Pianoconcert met Wouter Bergenhuizen in Podiumkerkje Grevenbicht

06-06-2015

Op zaterdag 6 juni 2015 geeft de  bekende pianist Wouter Bergenhuizen een concert in het Podiumkerkje. Aanvang 20.00 uur. Entree € 10,00. Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.
Reserveren via info@podiumkerkje.nl of bel 046-4852242.

Wouter Bergenhuizen (Maastricht, 1988) bespeelde op jonge leeftijd al drie instrumenten: piano, viool en klarinet. Op zijn twaalfde ging hij naar de jong talentenklas van het conservatorium in Maastricht. Vanaf zijn zestiende koos hij definitief voor de piano, en vertrok naar het conservatorium in Amsterdam. Vier jaar later deed hij toelatingsexamen voor de Franz Liszt Academie in Boedapest, werd aangenomen, en zette daar gedurende een jaar zijn pianostudie voort. Na Boedapest volgde weer Amsterdam, waar hij in 2011 zijn master haalde. In 2014 behaalde hij de kwartfinale van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours (de ‘Olympische Spelen voor piano’ zoals hij het in een interview noemde).

Wouter is nu werkzaam als vakdocent aan het Amsterdams conservatorium, waar hij pianoles geeft aan zangers, componisten, dirigenten en ook jazzpianisten. Daarnaast treedt hij regelmatig als solist op met de Philharmonie Zuid-Nederland. Sinds 2013 maakt hij ook deel uit van Ensemble88, een Limburgs ensemble voor hedendaagse klassieke muziek. Voor informatie en muziek kunt u kijken op www.wouterbergenhuizen.com.


Meer informatie over de concerten in het Podiumkerkje is te vinden op www.podiumkerkje.nl.laatste update.: