printen

Het Erato String Trio treedt op in het Podiumkerkje


10-01-2015Op 10 januari 2015 brengt het Erato String Trio, in samenwerking met Fifiënne Luvuma, het programma “Eastern Fairy Tales” in het Podiumkerkje.

Aanvang 20.00 uur.
Entree € 10,=
Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.
Inlichtingen en reserveren: mail naar info@podiumkerkje.nl of bel 046-4852242.

Het Erato Spring Trio wordt gevormd door Pauline Koning (viool), Mara Tieles Cutié (altviool) en Katja Didychenko (cello). Met het programma “Eastern Fairy Tales”, brengen zij een spannende combinatie van bestaande klassieke werken, eigen geschreven intermezzi en Oost-Europese volksverhalen. Samen met verhalenvertelster Fifiënne Luvuma nemen zij het publiek mee in een geheel nieuwe beleving van klassieke muziek, door deze te omlijsten met oude volksvertellingen.

De voor dit programma uitgekozen volksverhalen uit Rusland en de Oekraïne met typerende karakters als Baba Yaga, zijn doorgegeven van generatie op generatie. Verhalen vol intrigerende avonturen, gevaarlijke ontmoetingen en overbekende menselijke zwakheden, die diepe levenslessen bevatten. In de voorstelling worden deze verhalen verbonden met volksmuziek, zoals het strijktrio van Borodin en het intermezzo van Kodaly. De verhalen worden uitgebeeld door verhalenvertelster Fifiënne Luvuma. Zij vertelt, danst en acteert met de muziek mee.

Een opmerkelijke mengeling van dans, toneel, klassieke muziek en oude verhalen: deze voorstelling is een belevenis voor jong en oud! Laat u verrassen in het Grevenbichtse Podiumkerkje en luister op zaterdag 10 januari naar oosterse sprookjes…