printen

Kerkje Gruizenstraat: officiële startsein verbouwing


14-03-2013Op woensdagmiddag 13 maart gaf gedeputeerde voor cultuur, Noël Lebens, het officiële startsein voor de verbouwing van de kerk aan de Gruizenstraat. Het kerkgebouw wordt ingericht voor culturele activiteiten en de ernaast gelegen vakwerkhuisjes krijgen een horecabestemming.

Een klein gezelschap was voor dit bijzondere moment bij elkaar gekomen. Lebens toonde zich blij met de komende functie van de gebouwen en benadrukte het belang hiervan voor de werkgelegenheid en economie. Rob Atsma schetste nog eens de geschiedenis, hoe de voorbereidingen om tot de verbouwing te komen verliepen. Na het officiële gedeelte was het tijd voor een hapje en een drankje. Daarbij waren ook ondernemers uit de directe omgeving aanwezig.
De provincie Limburg verleende de stichting een subsidie van € 158.000 voor dit project en de gemeente Sittard-Geleen verstrekte de grond.
Dat een bijzonder project is blijkt wel uit het feit dat de Regionale Omroep L1 en de landelijke krant het Reformatorisch Dagblad er aandacht aan besteedden.

Zie reportage op L1