printen

NIEUW UIT HET GRUIZENKERKJE: ZIN AAN TAFEL MOOIE GESPREKKEN OM DIGITAAL BIJ AAN TE SCHUIVEN


27-11-2020

Zin in het Gruizenkerkje, dat hebben we zeker. Er zijn al heel wat mooie en "zinvolle" activiteiten uitgevoerd, of dan toch tenminste bedacht. Zinwandelingen op de vrijdagmiddag. De kerkenwacht op donderdag, die de deur voor iedereen open deed. Zinlopen, voor mensen die een sportief stukje hardlopen met zingeving wilden combineren.

In de planning zaten de Preek van de Leek en de Zinspiratie tafels, die we samen met G7 wilden organiseren. En natuurlijk de inspirerende Zin en Hapjes middagen op de eerste zondag van de maand. Met columnisten, muziek en heerlijke hapjes aan statafels.

We hoeven u niet te vertellen dat Corona ook hier roet in het eten gooide. Verreweg de meeste activiteiten moesten we stoppen. In de zomer kwam er een film uit het Gruizenkerkje, met hoogtepunten uit columns en muziek. Nog één keer, in oktober, lukte een Zin en Hapjes, maar wel vanuit de Johanneskerk waar meer ruimte was.
Maar we gaan toch iets nieuws proberen. Zo lang het duurt willen we de eerste zondag van de maand een ‘Zinbrief’ uitsturen, getiteld ‘Zin uit het Gruizenkerkje’. Met links naar muziek en inspiratie. Voor de mensen in onze mailinggroep is de eerste al uitgegaan in november. Het thema was toen ‘vertrouwen’. Als u die van december graag wilt ontvangen, stuur dan even een mail naar stuijfiles@gmail.com. Dan krijgt u een brief over ‘Ontvangen’ – net Sinterklaas geweest, immers.

Maar we zijn nog meer van plan. Op de derde zondag van de maand – en voor het eerst dus op 20 december – gaan we iets nieuws doen. We noemen het ‘Zin aan Tafel’. Met drie of vier mensen zitten we aan een mooie tafel in het Gruizenkerkje, en we vertellen wat óns geraakt heeft over het thema van die middag. De eerste keer is dat ‘Verwachting’, hoe kan het ook anders op de laatste zondag voor kerst. We laten muziek horen, lezen wellicht een gedicht voor, of delen zomaar een inspirerende tekst. En het mooie is, u kunt daarbij zijn. We sturen u een ZOOM link, zodat u voor uw gevoel met ons aan tafel zit. En met één druk op de knop zit u opeens aan een klein digitaal tafeltje met drie of vier mensen, om ook nog even door te praten. 
Of het allemaal gaat lukken? We vinden het nog heel spannend, eerlijk gezegd, ook qua techniek. Maar we gaan er voor. De link krijgt u nog (als u zeker wilt weten dat u hem niet mist, stuur dan een mail naar stuijfiles@gmail.com!) . En als u er de eerste keer niet bij kunt zijn, we hopen het in januari weer te doen.

 
Het Gruizenzin team