printen

NIEUWE PIANO VOOR DE JOHANNESKERK


06-01-2019

Er komt een nieuwe piano in de Johanneskerk!! Naast het orgel hebben we al sinds jaren een piano in gebruik voor de muzikale begeleiding in de kerkdiensten. Voor sommige liederen en voor de begeleiding van de cantorij of andere muziekinstrumenten speelt de piano een belangrijke rol. Probleem met een gewone piano is dat hij zo makkelijk ontstemd raakt.

Dat komt door de temperatuurwisselingen in de kerk en door transport. Om die reden kan de huidige piano (die van onze kosteres Annie was overgenomen) niet meer vervoerd worden. En dat is weer jammer, want soms is het ook wel handig om begeleiding op andere plaatsten in de kerk of in de hal te hebben.

Na rijp beraad is besloten om een digitale piano aan te schaffen, Die hoeft nooit meer gestemd te worden, kan vervoerd worden en heeft het geluid van een concertvleugel. De planning is dat hij in januari 2019 bezorgd wordt..
Hoewel een digitale piano aanzienlijk aantrekkelijker geprijsd is dan een gewone piano, was het toch een hele uitgave. We zijn ontzettend blij dat zoveel mensen de sponsoractie met een bijdrage hebben gesteund. Iedereen daarvoor heel erg bedankt!!
 
De pianocommissie, Bart Kooyman, Fedor Coenen, Vincent Snackers en Marnix van Gurp