printen

Startzondag in de Ontmoetingskerk


11-09-2016De zomer ligt achter ons. De vakanties zijn voorbij en de scholen zijn weer begonnen.
Binnenkort breekt het kerkelijk winterseizoen aan met vele activiteiten in beide gemeenten.
De startzondag vormt de aftrap voor het nieuwe seizoen.

Voor het eerst gezamenlijk met Geleen-Beek-Urmond
Bijzonder is dat we deze startzondag voor het eerst gezamenlijk vieren met de mensen van de Protestantse Gemeente van Geleen-Beek-Urmond.

Vrolijk en voortvarend
Graag willen we met deze startzondag op een vrolijke en voortvarende manier het nieuwe seizoen ingaan. We doen dat met jong en oud. En met een ieder die er bij wil zijn. We zingen op deze zondag mooie liederen. De cantorij met zangers en zangeressen uit beide  gemeenten verleent medewerking. We nemen afscheid van kinderen die vele jaren de basiscatechese gevolgd hebben. We kijken naar een filmpje dat kinderen gemaakt hebben. Het gaat over "heilige boontjes". We lezen een Bijbelverhaal waarin mensen voortvarend op zoek gaan naar iets dat ze zijn kwijtgeraakt. En vervolgens vrolijk zijn als het verlorene weer op zijn plaats is.  Deze zoekers stralen toewijding en betrokkenheid uit. Ze geven niet op voordat ze het verlorene gevonden hebben. Ze hebben oog voor het geringe. Daarom mag je deze zoekers gerust "heiligen" noemen.

Heilige boontjes als symbool
Elk jaar nemen we op de startzondag een symbool in gebruik, dat het jaar door in de Ontmoetingskerk en de Johanneskerk hangt. Dit voorwerp heeft te maken het thema van de startzondag. Dit jaar draait de startzondag om het thema "heilige boontjes". Daarbij is een mooi en vrolijk symbool bedacht. Wat dat is, ziet u in de dienst op de startzondag.

Gezelligheid
Natuurlijk is er volop gelegenheid elkaar te ontmoeten. Niet alleen in de dienst, maar ook erna.
Er is koffie en thee en limonade. En er is (zelfgebakken) koek en cake. En bij mooi weer kunnen we gebruik maken van de tuin achter de ontmoetingskerk.

Welkom
Van harte welkom om de startzondag mee te vieren
Aanvang: 10.00 uur!  in de Ontmoetingskerk
Emmaplein 50 Geleen