printen

Trio Les Amis treedt op in het Podiumkerkje


07-11-2015Op zaterdag 7 november 2015 geeft Trio Les Amis een concert in het Podiumkerkje.

Trio Les Amis wordt gevormd door Marina Eckhardt (mandoline), Ron Leendertse (gitaar) en Monty van Belzen (accordeon).
Zij brengen een zeer afwisselend programma in alle denkbare combinaties. Fijnzinnige mandoline- en gitaarmuziek, Italiaanse volksmuziek, Zuid-Amerikaanse choro’s en tango’s en een knipoog naar Django Reinhardt en zijn Hot Club de France.
De muziek is te beluisteren op www.marinaeckhardt.nl.

Marina Eckhardt studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, waar zij naast haar docentendiploma ook haar solistendiploma behaalde.
Als mandoline- en gitaardocent heeft zij een eigen lespraktijk.
Ze is muzikaal leider van het Zeeuws mandoline- en gitaarorkest en als muzikaal ondersteuner verbonden aan het Regionaal Mandoline en Gitaar Orkest uit Zwolle, dat onder leiding staat van Leo van Rutte.

Ron Leendertse begon op 7-jarige leeftijd met gitaar spelen en kreeg zijn eerste klassieke gitaarlessen van Benny Ludemann. Hij studeerde aan de Conservatoria van Arnhem en Tilburg en volgde privé-lessen bij BaltazarBenitez. Hij heeft een aantal jaren in Spanje doorgebracht, waar hij zich heeft verdiept in de stijlkenmerken van Spaanse componisten en van de Spaanse volksmuziek. Hij geeft op diverse muziekscholen les in Nederland en België. Momenteel is hij vooral actief als uitvoerend musicus.

Accordeonist Monty van Belzen heeft zich na enkele jaren les ontwikkeld tot een veelzijdige muzikant. Behalve muzikaal partner van Marina Eckhardt is hij begeleider van diverse koren waarmee hij een aantal cd's opnam en concertreizen maakte naar o.a. Amerika, Australië en Rusland. Tot de hoogtepunten behoren de samenwerking met Gregor Bak en zijn Oeral Kozakkenkoor en een aantal solo optredens met het Zeeuws Orkest. Als solo muzikant is hij zeer actief. Als accordeonist bij de JP & The Session Band treedt hij op in binnen- en buitenland.