printen

Concert Delta Pianotrio in het Podiumkerkje


25-09-2015Op vrijdag 25 september 2015 treedt het Delta Pianotrio op in het Podiumkerkje. Aanvang 20.00 uur. Entree € 15,00. Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

Het Delta Pianotrio werd in Salzburg (Oostenrijk) opgericht door drie jonge Nederlandse musici: violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper.
Zij studeren alle drie aan de befaamde ‘Universität Mozarteum’ in Salzburg. Vera Beths zei over hen: “Het Delta Pianotrio heeft zonder twijfel een toekomst. Ze zijn sprankelend, energiek en nog belangrijker: ze hebben veel fantasie”.
Sinds haar oprichting in 2013 heeft het Delta Pianotrio veelvuldig opgetreden in Nederland, Oostenrijk en Groot-Brittannië. In maart 2015 maakte het trio haar debuut in de Verenigde Staten, met een recital tijdens het New York Chamber Music Festival.

Het trio heeft vele prijzen behaald.
In het voorjaar van 2014 won het trio de eerste prijs én een speciale prijs voor de interpretatie van een 20ste eeuws werk, op het 7e Internationale S. Vainiunas Kamermuziek Concours in Vilnius (Litouwen). Het debuut van het trio tijdens het 4e Salzburger Kammermusik Festival, werd bejubeld door zowel publiek als recensenten. In september 2014 won het trio een eerste prijs op de Salieri-Zinetti International Chamber Music Competition in Verona (Italië). In augustus dit jaar won het trio het  Orlando Concours 2015 in Rolduc, zij ontvingen daar de Prix Charles Hennen 2015!

Voor de komende seizoenen staan concerten gepland in Korea, Hong Kong, Argentinië, Chili en Europa.
Maar voor het zover is, zullen zij in het Podiumkerkje optreden met werken van Beethoven, Auerbach en Schönberg!

U kunt kaarten reserveren via info@podiumkerkje.nl of telefonisch via 046-4852242.

Op 25 september gaan vanaf 19.30 de kerkdeuren voor het publiek open en kunnen de gereserveerde kaarten worden afgehaald. Wees er op tijd bij!