printen

Winnaars Orlando Competition in het Podiumkerkje


25-09-2015Het bestuur van het Podiumkerkje is er in geslaagd het kerkje als podium aan te bieden voor de winnaars van de  Orlando Competition 2015. Aangezien de winnaars pas op 30 augustus a.s. bekend zijn, is het tot die tijd nog even afwachten wie er op vrijdag 25 september 2015 een concert gaan verzorgen in het kerkje.

Aanvang 20.00 uur.
Entree € 15,00.

De Orlando Competition 2015 is een internationaal kamermuziekconcours voor piano trio’s. Het is voortgekomen uit het samengaan van het Orlando Festival en het Charles Hennen Concours.
Concoursen zijn noodzakelijk om jonge kamermuziekensembles de kans te geven om zich voor te bereiden op de muzikale wereld.

De Orlando Competition heeft aan de jonge Nederlandse componist Sam Wamper de opdracht gegeven om een compositie voor het concours te schrijven.
Ieder ensemble zal dit verplichte werk ten gehore brengen. De Orlando Competition bestaat uit drie verschillende rondes en een finale, waarin drie prijzen worden uitgereikt.

De concerten vinden plaats in Rolduc, de thuisbasis van het Orlando Festival en zijn toegankelijk voor publiek. De finale vindt plaats in de RABO-zaal van het Theater Heerlen.

Er zijn acht trio’s geselecteerd voor de Orlando Competion 2015:
- Amatis Piano Trio (Duitsland / Nederland / Groot Brittannië)
- Delphi Trio (VS / Canada)
- Delta Piano Trio (Nederland) - GUT Piano Trio (Slovenië)
 - Linos Piano Trio (Duitsland / Groot Brittannië / Frankrijk)
 - Mosa Trio (België / Nederland)
 - Trikolon Trio (Oostenrijk)
 - Trio Vitruvi (Denemarken)

De finale vindt plaats op 30 augustus 2015.
Zodra bekend is welk piano trio heeft gewonnen, leest u het op de website.