PGMBD

ZWO

Gemeente activiteiten-Milieugroep
Fietsen voor Bomen

Fietsen voor Bomen is een werkgroep die in de Europese Mobiliteitsweek, 15-22 september 2013, een aantal activiteiten organiseert. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de Milieugroep Sittard-Geleen, het IVN Sittard-Geleen, de Fietsersbond en het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie Westelijke Mijnstreek.

Schoolkinderen sparen niet-gereden autokilometers, doordat hun pa een keer met de fiets naar het werk gaat of ma boodschappen gaat doen op de fiets in plaats van met de auto. Voor iedere 100km die samen met de klas gespaard is, wordt een boom geplant in het Absbroeksbos. Een dubbel effect: gèèn CO2 door de auto uitgestoten en wèl eenzelfde hoeveelheid CO2 door een boom opgenomen!!!

Op de autovrije zondag, 15 september wordt iedereen aangemoedigd de auto te laten staan en de fiets te pakken. Er is dan een mooie fietstocht georganiseerd, waar ook kilometers mee gespaard worden. ’s Middags is er op de Markt in Sittard een evenement rond fietsmobiliteit.

Iedereen kan dit jaar in de mobiliteitsweek meedoen om kilometers te sparen!! Laat de auto staan en pak de fiets. Stuur het aantal gespaarde kilometers op naar fietsenvoorbomen@gmail.com

De kinderen van de basisscholen rijden op vrijdag 20 september een fietstocht en planten dan de bomen die ze gespaard hebben. Ons doel is om 500 bomen te sparen door 50.000km niet te rijden!!

Voor de voorbereiding van Fietsen voor Bomen 2014 kunnen we nog enthousiaste medewerkers gebruiken: voor de PR en voor de sponsoring. Iets voor jou? Inlichtingen:
Marnix van Gurp, tel. 4528690, of Bert Stuij, tel. 4200745

Kijk ook eens op www.fietsenvoorbomen.nl en like ons op facebook.

laatste update.: 06-09-2013