PGMBD

ZWO

Activiteiten wijken
Kerstviering voor 65 plussers

Donderdagmiddag, 18 december, was het een gezellige, sfeervolle drukte in de hal van de Johanneskerk. Ruim 60 senioren waren bij elkaar om de geboorte van Christus op een traditionele eigen wijze te vieren.
Voor veel ouderen onder ons is het een soort reünie, een kostbaar weerzien, omdat velen niet meer de zondagmorgenviering kunnen bijwonen. Onder het genot van koffie en thee werd er heel wat bijgepraat.

Tijdens de viering werd er gelezen uit Jesaja 9 vers 1-2 en 5-6 en Lucas 2 vers 1-20. Ds. Joachim Stegink liet iedereen over deze teksten aan de hand van onderstaande twee vragen even nadenken en gedachten delen.

Was er een moment dat een van deze teksten belangrijk was in uw leven?
Wat spreekt u aan in deze teksten en wat roept vragen op of zelfs weerstand.?

Dit jaar was er op verzoek weer een kerstverhaal en Henk Wessels had met grote zorg een bijzonder verhaal uitgekozen en voorgelezen. De titel van het verhaal was ‘Stille nacht’ en Henk droeg het speciaal op aan Janny Bex.

Ook werden er gedichten voorgedragen en natuurlijk mooie bekende kerstliederen gezongen onder muzikale begeleiding van Marnix van Gurp.

Na de kerstviering was er een heerlijke broodmaaltijd met een kom goed gevulde groentesoep. Dat smaakt altijd goed, vooral met zo’n fijn gezelschap.

De organisatie van deze middag ligt in handen van het pastoraatteam met assistentie van Riet Steg, Els Hoogendoorn, Piet Zwierzansky, Mary en natuurlijk ook de verschillende chauffeurs. Het was weer een geweldig fijne middag, mede dankzij hun inzet en de goede samenwerking.

Namens het pastoraatteam,

Nely Stuij-Schep

laatste update.: 31-12-2014