PGS

ZWO

Nieuwsbericht
Ik zie, ik zie, wat jij ook ziet?

Na het samenvoegen van de voormalige catechesegroepen 12+ en 15+ was vrijdagavond 28 november de tweede avond volgens het vernieuwde concept met de naam: YONIGHT!

Voor het lopende seizoen zijn er vijf avonden gepland met als hoofdthema “Zintuigen”. Op 26 september was de aftrap met het zintuig “Horen” en de tweede avond ging over “Zien”.

Elke YONIGHT wordt gestart door gezellig samen te eten. Christel Prins en Yanoah van Wunnik hadden een zeer kleurrijke, door het oog niet te missen, en smakelijke maaltijd verzorgd!

Na het eten werd er door Irene van Gurp een workshop schilderen gegeven. Bij de eerste opdracht was het de bedoeling om met behulp van een soort houtskool een schets te maken op papier van degene tegenover wie je zat. MAAR daarbij was de moeilijkheid dat er niet naar het papier mocht worden gekeken. Voor de tweede opdracht werd er gewisseld om nieuwe tweetallen te vormen en werd de opdracht opnieuw uitgevoerd en dit keer voor het ‘echie’. De schets werd nu gemaakt op doek, zodat er na het tekenen met diverse kleuren verf op geschilderd kon worden. Het schilderen riep een heleboel hilariteit op en de schildersezels (geintje natuurlijk) werden van de ware kunstenaars gescheiden. De workshop was erg leuk en de eindresultaten zeer verschillend!

Als afsluiting werd er gekeken naar wat de Bijbel te maken heeft met zien, licht en kijken. Bert Stuij had Bijbelteksten over licht opgezocht en als ‘zonnetjes’ op briefjes gezet. Iedereen kreeg een zonnetje en de verschillende teksten werden hardop voorgelezen en besproken.

 

Het was een gezellige, creatieve en inspirerende avond die ons de ogen heeft geopend, want onthoud: een licht kan nog zo zwak zijn, het zal krachtiger schijnen naarmate de omgeving donkerder wordt.

 

De volgende YONIGHT op 30 januari gaat over “Proeven” en belooft een smakelijke avond te worden, want we gaan Joods koken. Graag tot dan!

 

Emma de Koning namens het YONIGHT-team

laatste update.: 29-11-2014