PGS

ZWO

Nieuwsbericht
Nieuws van de Ds. Deelemanschool

Vanuit Grevenbicht zijn er weer wat nieuwtjes van de kinderen van de Ds. Deelemanschool. Op vrijdag 17 oktober hebben de kinderen van groep 4, 5 en 6 de tentoonstelling ‘Ruth’ in het Podiumkerkje bezocht.

Van te voren was er natuurlijk in de klas uitgebreid aandacht besteed aan het Bijbelverhaal Ruth.

De kinderen hebben het verhaal gelezen, een liedje er over geleerd en ze hadden ook zelf prachtige schilderijen gemaakt over het verhaal.

In de kerk waren Riet en Chantal aanwezig om een rondleiding te verzorgen.

Aan de hand van het werkboekje van Corja Menken zijn we langs alle schilderijen gelopen. Bij deze schilderijen hoorde steeds een verhaal, verteld door Ruth, Naomi of Boaz. Daarna hebben we samen de schilderijen uitgebreid bekeken en besproken.

De kinderen vonden het allemaal heel erg interessant, en luisterden muisstil naar alle verhalen. Hierbij kwam ook de betekenis van de namen aan bod. Van alle kinderen hadden we de betekenis al opgezocht, en sommige kinderen wisten het al zelf.Na alle schilderijen van Corja mochten de kinderen ook over hun eigen schilderij iets vertellen. Deze mochten ook in de kerk blijven hangen, zodat alle bezoekers deze kunstwerken konden bewonderen.Na nog een lekker glaasje ranja en een koekje was het weer tijd om terug te gaan naar school.Het was een leuke, leerzame middag!

De kinderen zijn in de klassen nu bezig rondom het thema ‘Nacht’. Dit is al een voorbereiding op de advent en kerstperiode.Op vrijdag 19 december staat dan ook al weer de kerstdienst op de planning!In deze dienst zullen de kinderen een leuk kerstspel opvoeren, wordt het kerstverhaal verteld en natuurlijk vooral veel gezongen. Na de dienst is er voor de ouders en andere belangstellenden koffie met cake in de kerk. Wilt u ook graag deze dienst bijwonen? U bent van harte welkom!

De dienst start om 09.30 in het Podiumkerkje, Heilig Kruisstraat 30 te Grevenbicht. We hopen u dan allemaal te mogen begroeten om samen met de kinderen en hun leerkrachten deze sfeervolle dienst te beleven.

 

Chantal Kamstra

laatste update.: 18-11-2014