PGS

ZWO

Nieuwsbericht
EERSTE GEZAMENLIJKE GEMEENTE-AVOND MET GELEEN-BEEK-URMOND

Nadenken over hoe twee gemeenten in de toekomst kerk kunnen zijn in de Westelijke Mijnstreek vraagt om een proces van bezinning over de eigen identiteit, de inhoud van het geloof en op welke manier die kerk als gemeenschap een plek wil innemen in de omgeving.

Dit proces van samengaan is al jaren bezig tussen de gemeenschap van Geleen-Beek-Urmond en Sittard-Grevenbicht. Dat betekent veel besprekingen, aftasten, naar elkaar luisteren en leren wat gemeenteleden belangrijk vinden. De gemeente-avond van Sittard-Grevenbicht die daarover werd gehouden in april van dit jaar was goed bezocht.

Op maandagavond 13 oktober werd samen met Geleen-Beek-Urmond een eerste gezamenlijke gemeenteavond gehouden. Ook die was goed bezocht. Het is de eerste van vier gezamenlijke gemeente-avonden, waarin telkens een ander onderwerp wordt besproken. Deze avond ging het gesprek over het onderdeel Kernen en Vieringen.

In de kerkzaal werd eerst door de beide kerken uitgelegd wat er zoal speelt op dat gebied en hoe dat wordt vormgegeven. Daarna praatte men in acht groepjes hierover verder door en over de wensen die er zijn.

Later werd in de kerkzaal kort geëvalueerd.

laatste update.: 13-10-2014