PGMBD

ZWO

Interkerkelijk Kringenwerk
In de wereld die Alzheimer heet

Alzheimer is allang geen onbekende naam meer. 90% van de aangesprokenen weet wat u ermee bedoelt. Alzheimer en dementie zijn begrippen die algemene bekendheid genieten en worden vaak als synoniemen gezien. Maar is dit wel juist? En wat zijn eigenlijk de symptomen van de ziekte van Alzheimer? Waar kun je terecht voor de juiste diagnose en wat betekent de ziekte voor de kwaliteit van leven van de patiënt?

Er zijn circa 250.000 personen in Nederland die lijden aan dementie. Een kans van 1 op 5 dat u er ook (op latere leeftijd) mee te maken krijgt. Bij vrouwen ligt dat percentage nog iets hoger. De stichting Alzheimer Nederland ondersteunt al ruim 25 jaar de naasten van patiënten met Alzheimer, de zogenaamde mantelzorgers. Via de vele donaties die zij als goede-doelen-stichting ontvangt, stimuleert zij in grote mate het medisch-wetenschappelijk onderzoek dat in Nederland plaatsvindt, met als doel: het bestrijden en voorkomen van Alzheimer.

In deze lezing worden vele vragen beantwoord en aan de hand van beeldmateriaal wordt u op vakkundige manier uitgelegd wat de ziekte van Alzheimer betekent. Wist u bijvoorbeeld dat 40% van de Nederlanders tussen de 24 en 84 jaar zichzelf vergeetachtig vindt? Gelukkig staat dat in geen enkele verhouding tot het aantal personen dat werkelijk in een fase van dementie is terechtgekomen.

Inleider Evelien Heijna is werkzaam bij Alzheimer Nederland, afdeling Westelijke Mijnstreek.

datum

dinsdag 11 februari 2014

tijd

15.30 – 17.30 uur

plaats

Johanneskerk, Mgr. Vranckenstraat 9, Sittard

inleider

Evelien Heijna

contactpersoon

Evelien Heijna

kosten

geen (vrijwillige bijdrage ten gunste van Alzheimer Nederland, research)laatste update.: 06-09-2013