PGMBD

ZWO

Spiritualiteit-Vesper-Agapè
VERSLAG VAN DE EERSTE EN TEVENS ENIGE OECUMENISCHE VESPER IN DE 40-DAGENTIJD
De oecumenische vespers in de 40-dagen tijd worden doorgaans goed bezocht. Woensdag 4 maart zelfs door 32 mensen.  Deze vond plaats in de Johanneskerk en werd zowel bezocht door mensen van de parochie Vrangendael als van de protestantse kerk van Sittard en Geleen. Het thema voor dit jaar is: Sta op.
In de korte viering werden we aan het denken gezet over wat het woord ‘woestijn’ bij ons oproept. Zowel letterlijk: droogte, hitte, zand en rotsen maar ook bijzondere planten en dieren die het in deze extreme omstandigheden volhouden, als figuurlijk: Een zware periode in je leven. Uitzichtloos voortploeteren en geestelijk dorst en hongerlijden. Denk aan Jezus die beproevingen moet ondergaan in de woestijn. Uit zo’n situatie worden we opgeroepen om op te staan. Vol te houden en op God te vertrouwen. Na de viering aten we samen een sobere maaltijd en konden we nog wat napraten.
Ook in deze tijd hebben we met een beproeving te maken. Het thema “Sta op” is dan ook zeer toepasselijk. We moeten zeker niet bij de pakken neer zitten. Gelukkig melden zich heel veel vrijwilligers en doen mensen hun uiterste best om er te zijn voor elkaar.      
 
Iet den Boer
laatste update.: 29-03-2020