PGMBD

ZWO

Gemeente activiteiten-Boekbespreking
Op zoek naar Hemelse Oorden –Ferdinand Borger
Dit jaar kwam het boek "Hemelse Oorden" uit van Ferdinand Borger. Hij beschrijft daarin zijn eigen zoektocht naar spirituele pleisterplaatsen in Europa.

Dit jaar kwam het boek ‘Hemelse Oorden’ uit van Ferdinand Borger. Hij beschrijft daarin zijn eigen zoektocht naar spirituele pleisterplaatsen in Europa.

Over het tot stand komen van dit boek schrijft hij zelf:

"Een motor kreeg mijn boek pas toen ik in het eerste klooster dat ik bezocht - geconfronteerd met het verval van de monastieke traditie - mijzelf de vraag ging stellen wat mij eigenlijk bindt aan christendom, aan kerk, aan de taal die ik spreek, aan mijn land en aan mijn familie.

En zo stelde ik mij in de stilte van dat eerste klooster zelf voor de keuze: ik kan cynisch worden, ik kan mij losdenken van deze wereld, of ik kan op zoek gaan hoe ik mij aan deze wereld verbind.

Ik koos voor het laatste en reisde van Zuid-Spanje tot West-Schotland langs tien spirituele pleisterplaatsen om het tegoed van mijn traditie en geschiedenis op het spoor te komen. En af en toe was het zaak om onderweg alles achter te laten wat ik doelloos meesjouwde."

Over zijn reis, zijn ontdekkingen en ervaringen zal Ferdinand op deze avond vertellen, hier en daar ondersteund door beelden.
 
   Wanneer: zaterdag 27 oktober 2012, 20.00 uur
   Waar: Johanneskerk, mgr. Vranckenstraat 9, Sittard
   Opgave: Irene Pluim, 046- 4583183, Irenepluim@home.nl

Voor liefhebbers wordt er op de middag een spirituele wandeling georganiseerd, afgesloten door een gezamenlijk bijeen gebrachte maaltijd.
U kunt zich voor de verschillende onderdelen los aanmelden. Zie hiervoor ‘ Spirituele wandeling’

Hemelse Oorden is uitgegeven bij uitgeverij Meinema. Op de avond zelf kunt u ook nog een gesigneerd exemplaar aanschaffen.

laatste update.: 03-10-2012