PGMBD

ZWO

Spiritualiteit-Vesper-Agapè
VESPER – AGAPÉ VIERINGEN IN DE VEERTIG DAGEN
Thema voor dit jaar is - Opnieuw beginnen!
Vooropstellende dat hier bij de eerste oogopslag ‘bij mij althans’ een vraagteken beter passend is. ‘Waar’ te beginnen?  ‘Hoe’ te beginnen?  Er is geen beginnen aan - of toch?! In de zes weken voor Pasen laten we het maar weer eens proberen. In de veertig dagen-kalender staat een aantal voorbeelden, zo gezien wat lukraak geplukt, uit een ‘spijtig genoeg’ overweldigend aanbod
 
 
Laten we nu even aannemen dat GOD ,,onze god” zeggen we, vanuit zijn hemel ons menselijk gedoe beziet. Nou Zijn goedkeuring zal het niet wegdragen! Alsof er geen natuurproblemen genoeg zijn om op te lossen organiseren we er nog maar een aantal bij. We gunnen elkaar bitter weinig – beliegen – bedriegen en bestelen elkaar in heden en verleden ‘waar mogelijk’. Opnieuw beginnen?  Ja, daar hebben we in CHRISTUS’ naam de veertig dagen voor bedacht speciaal dan “waar mogelijk” bezinnen en “opnieuw beginnen”!      
In deze vespers proberen we bezinnend naar elkaar en de wereld om ons heen te kijken, dat beginnen begint gewoon bij onszelf, bij ons milieu en onze naasten. 
 
Leen Plessius
laatste update.: 21-02-2019