PGS

ZWO

Nieuwsbericht
Het OK-team eindigt als tweede bij Sirkelslag

Vrijdagavond 1 februari deed een 7-tal meiden onder de naam ‘OK-team’ mee aan Sirkelslag-Young om onze gemeente te vertegenwoordigen. En hoe !!! Na een voorbereiding met frietjes, snacks en saus, begon via een internetverbinding deze landelijke wedstrijd met dit keer het thema ‘Jozef’.

Presentator Klaas van Kruistum leidde het verhaal in en gedurende het verhaal moest een vijftal spellen gespeeld worden. Gestart werd met het maken van de mooie, kleurrijke jas van Jozef. Vol enthousiasme werden verschillende kleuren stof geknipt en geplakt. Een kleurrijk resultaat mag je het zeker noemen. Op de rode loper liet een deel van het team vervolgens delen van een code zien aan het andere deel van het team. De code werd goed ontrafeld met als oplossing: Hoogmoed komt voor de val.

Het volgende spel was een uitdaging: 10 multiple choice vragen over het Bijbelverhaal. Pier Prins, die een kijkje kwam nemen, was onder de indruk van de Bijbelkennis bij de dames. (hij wist niet dat we nog eens een mooi verhaal hadden gelezen na het eten)

Daarna moest de groep opnieuw opgesplitst worden en moesten levende letters op de grond woorden vormen. De meiden gingen als een trein. Vaak werd het woord al na een paar letters geraden. Knap hoor!

Inmiddels was Jozef in het verhaal onderkoning en braken de 7 vette en daarna 7 magere jaren aan. Dit onderdeel kwam terug in het knikkerspel: gedurende 7 minuten mochten de meiden zoveel mogelijk knikkers tussen hun tenen in een emmer verzamelen die 7 meter verder stond. Dat ging héél goed en dus waren ze goed opgewassen tegen de 7 magere jaren waarin ze door te dobbelen weer knikkers moesten inleveren.

Tot slot was er natuurlijk de hereniging van Jozef met zijn familie, dat gevierd werd met een feestmaal. Dat mochten de meiden, gesplitst in twee groepen, uitbeelden. Letterlijk uitbeelden, want er werden twee levende schilderijen gemaakt waarin vervolgens 5 items veranderd moesten worden. Knap hoor, hoe zelfs het omdraaien van het luciferdoosje was opgemerkt.

De meiden hadden slechts een paar puntjes gemist, en dus eindigde ons OK-team als tweede in de landelijke wedstrijd en als eerste in de regio Limburg. Er deden maar liefst 540 teams mee, dus dit vinden we nu echt OK.

Als prijs krijgen zij een bokaal en tickets voor het Rijksmuseum voor de Oudheden in Leiden. En dus hebben ze nog een leuk uitje voor de boeg. Dat moest natuurlijk gevierd worden met (alcoholvrije) bubbels. Laat die fles maar knallen!

Thea Coenen

laatste update.: 04-02-2019