PGS

ZWO

Nieuwsbericht
OECUMENISCHE DIENST IN DE VREDESWEEK

‘Generaties voor de vrede’ is dit jaar het thema van de Vredesweek, dit thema wordt aangedragen door PAX, de landelijke vredesbeweging. Het thema wordt verbeeld  door Len Munnik in een afbeelding van een opa met een kleinkind op zijn schouders. Dominee Irene Pluim haakte hierbij aan in de overweging tijdens de oecumenische dienst op zondag 16 september in de kerk van Christus Hemelvaart – H. Jozef in de wijk Vrangendael. 

Aan de vooravond van de viering van 75 jaar bevrijding in Limburg benoemde zij ook dat er nu generaties zijn, die oorlog alleen kennen uit de verhalen van ouders of grootouders. Of uit verhalen van vluchtelingen, die bij ons een veilige woonplek zoeken.

De vraag is: Hoe geef je dan  zelf concreet inhoud aan Vrede.

Bij de nevendienst hadden de kinderen het over ruzie en hoe je dat op kunt lossen met elkaar. Dat lukt alleen als beide partijen dat willen. De kinderen knutselden mooie vredesduiven.

Muzikale medewerking werd verleend door een projectkoor, met zangers en zangeressen van de cantorij en vanuit de parochie, onder leiding van Hans Timmermans. Ad Gijzels bespeelde het orgel en de piano om de zang (en samenzang) te begeleiden.

De collecteopbrengst was voor de stichting SOID, die een school in Cambodja ondersteunt. De parochianen Gertie en Wim Dohmen zijn actief in deze stichting. Zij waren met een informatiestand aanwezig, zodat ze na afloop van de dienst konden vertellen over de Veal Village school die kinderen door onderwijs een betere toekomst wil geven. Dat komt de kinderen ten goede, maar ook  hun directe leefomgeving.

Het is al jarenlang traditie om deze dienst voor te bereiden met voorgangers en vrijwilligers uit de parochie Christus Hemelvaart-H.Jozef en de PGSG. Dit jaar waren dat pastoor Piet Verhagen, ds. Irene Pluim, pastor Elly Bus,  Jan Wetzeler, Dick Haster en Christel Prins.

Christel Prins


 

laatste update.: 19-09-2018