PGS

ZWO

Nieuwsbericht
ENTHOUSIASME SPAT ER AF IN OECUMENISCHE DIENST

In de ‘Week voor de Eenheid van Christenen’ hielden de PGSG en de Parochie Christus Hemelvaart-H. Joseph (Vrangendael) op zondag 22 januari een gezamenlijke dienst in de Johanneskerk. Mede door de prachtige liederen, uitgezocht door een voorbereidingscommissie en gezongen door de cantorij, spatte het enthousiasme er van af.

Voor deze oecumenische gelegenheid was de cantorij flink uitgebreid met leden van Vrangendael en bestond uit maar liefst 26 leden, 13 vrouwen en 13 mannen. Hans Timmermans dirigeerde het koor dat ditmaal een flink volume voortbracht, maar af en toe ook heel ingetogen zong.

 

Voorgangers in de dienst waren pastor P. Verhagen en dominee J. Stegink. Leden van beide kerken verzorgden de schriftlezingen uit Jesaja en Mattheus. De overdenking werd door pastor Verhagen verzorgd, waarbij hij het thema “Kracht vanuit gevouwen handen” kort belichtte en in de stilte daarna gelegenheid bood om zijn woorden verder te overdenken. Fedor Coenen speelde op de piano een prachtig muzikaal intermezzo en ook tijdens de dienst liet hij zich niet onbetuigd.

Oecumenische diensten hebben naast een thema ook een link met een bepaald land. Dat was deze zondag Polen. Toen de kinderen uit de kindernevendienst terug kwamen deelden ze naar goed Pools gebruik matses uit aan de kerkgangers. Die braken er een stukje af voor zichzelf en gaven daarna de matses door.

 Met het krachtige en vrolijke slotlied ‘De steppe zal bloeien’ gingen de kerkgangers opgewekt de nieuwe week in.

laatste update.: 22-01-2012