PGS

ZWO

Nieuwsbericht
Bijbelquiz voor de hele regio

Het was een gemêleerd gezelschap op woensdagavond 3 februari : mensen uit heel diverse gemeentes uit de regio,  jong en oud,  waren met een team afgereisd naar Geleen: bijvoorbeeld een catechesegroep uit Brunssum, kerkvrijwilligers van de Geerhorst en een team van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt uit Maastricht.


Er waren heel wat deelnemers bij die in oktober j.l in het Savelbergklooster in Heerlen mee hadden gedaan aan  het bijbellezen voor Serious Request; leuke ontmoetingen!


De quiz was wat anders van opzet dan eerdere jaren; in het eerste deel was er keus tussen 2 mogelijke antwoorden op de vragen, het tweede deel gaf keuze uit 3 en in het derde en laatste deel moest gekozen worden uit  4 antwoorden.


Jan de Koning wist er zoals altijd weer een levendig geheel van te maken.

Onze vaste,  kundige jury werkte in de pauze hard aan het tellen van de scores. Die tijd werd door de deelnemers gebruikt voor een geanimeerde koffiepauze.


En na de pauze liep de spanning op: alle vragen werden nog eens doorgenomen met de goede antwoorden. Altijd leuk: veel ah’s en oh’s uit de zaal!


En dan de uitslag: het team van Peter Kouwenhoven uit Brunssum was veruit winnaar, met in dat team 3 deelnemers met dezelfde hoogste score van 27 punten (van het totaal van 30!)
Gelukkig was er in de quiz een extra vraag beschikbaar om de uiteindelijke winnaar te vinden. De winnares was Astrid Tijssen.
Na een bedankje voor Jan  en voor koster Harm sloten we de avond af met het zingen van een canon:
Geroepen om op reis te gaan, om op te staan, te reizen, naar het land wat God zal wijzen.

Joke van der Steen

laatste update.: 09-02-2016