PGS

ZWO

Nieuwsbericht
PGSG en GBU ontmoeten elkaar in Oostenrijk

"Namens de PGSG hartelijk welkom op de Weissensee", zo klonk het op één van de stralend, zonnige dagen op de Oostenrijkse Weissensee. En het antwoord was al even hartelijk: "Dan ook namens GBU veel plezier gewenst."

In de zogeheten Hollandweek verblijven massa' s Nederlandse schaatsliefhebbers in de Oostenrijkse dorpen Techendorf, Gatschach, Neusach en Naggl. Op het ijs van de Weissensee ligt hun gezamenljke passie: schaatsen.

Onder hen is ook een handjevol kerkleden van GBU en de PGSG te vinden, leden van de ijsvereniging Limburgse Schaatsvrienden. Kerkenraadsvoorzitter van GBU Wouter den Dulk ( 2de van rechts op de foto) is er van de partij met zijn echtgenote Beppie en verder de PGSG-leden Editha van Rheenen (links op de foto) en Jan en Willy de Koning. 

Terwijl in Nederland het voorjaar lijkt te zijn losgebarsten is het op de Weissensee nog een beetje winters. 's Nachts vriest het licht; overdag komen de temperaturen ruim boven nul. Sneeuw is er niet meer te vinden, maar het ijs houdt het nog.

laatste update.: 29-01-2016