PGMBD

ZWO

Grevenbicht
Uniek concert Möller-Fraticelli Guitar Duo in het Podiumkerkje

Op zaterdag 9 mei 2015 kunnen liefhebbers van klassieke gitaarmuziek terecht in het Podiumkerkje. Het internationaal bekende Möller-Fraticelli Guitar Duo geeft dan een prachtig concert in het kerkje.

Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.
Aanvang 20.00 uur.
Entree slechts 10 euro.
Info en reserveren: info@podiumkerkje.nl of bel tel. 046-4852242.

Johannes Möller (uit Zweden) en Laura Fraticelli (uit Argentinië) zijn in gitaarkringen een begrip. Zij treden over de hele wereld op. Het bestuur van het Podiumkerkje is dan ook erg gelukkig met hun komst naar Grevenbicht! Op zaterdag 9 mei zal het gitaarduo vooral stukken spelen van hun nieuwe cd (gitaarduetten van Johann Kaspar Mertz), aangevuld met Argentijnse tango’s en eigen composities.

Johannes Möller studeerde gitaar aan het Royal College of Music in Londen, haalde zijn Master diploma op het Conservatorium in Den Haag, studeerde verder in Tsjechië en de Verenigde Staten, en haalde een tweede masters aan het Conservatorium in Amsterdam. In de afgelopen 10 jaar won hij ettelijke prijzen, waaronder de eerste prijs bij het zeer prestigieuze GFA International Concert Artist Competition in Austin, Texas. Dit leidde tot een uitgebreide  concerttour van 60 concerten in de VS, Canada, Zuid-Amerika, Mexico, China en een debuut in de Weill Recital Hall van Carnegy Hall, New York. Johannes treedt op als solist, én met zijn levenspartner Laura Fraticelli.

Laura Fraticelli studeerde gitaar aan het Conservatorium Alberto Ginastera in Buenos Aires. Ze zette haar studie voort aan het Royal College of Music in Londen, en later aan het Conservatorium in Den Haag. Als solist en lid van diverse kamermuziekensembles treedt ze regelmatig op in Europ, Noord- en Zuid-Amerika. Laura wordt in het bijzonder geprezen om haar prachtige toon en gepassioneerde interpretaties.

Laura en Johannes samen leveren een ‘unieke samensmelting van Zweedse perfectie en Argentijnse passie’. Hun emotionele speelstijl, hun sterke band en hun sympathieke podiumpresentatie maken hun optreden tot een onvergetelijke belevenis…

laatste update.: 21-04-2015