PGS

ZWO

printen

Een Paulusreis op een Zondagmiddag

08-03-2015

U kent dat misschien wel: een Paulusreis. Alleen, samen of met een reisgezelschap de steden bezoeken waar Paulus tweeduizend jaar geleden het evangelie verkondigde. En je even apostel wanen - tussen de ruines van Efeze of Corinthe.

Zo iets deden we ook op zondagmiddag 8 maart, maar dan in het stadspark van Sittard. Misschien wel tot onze eigen verbazing kwamen we steden tegen als Antiochie, Troas, Athene, Rome – en inderdaad Efeze en Corinthe. En overal hoorden we het verhaal van Paulus. Hoe hij als Saulus eerst niets van de leer van Jezus hebben moest. Vervolgens diezelfde Jezus tegenkwam op de weg naar Damascus, en de wereld met nieuwe ogen ging bekijken. Hoe hij er van genoot om Joden, Romeinen en Grieken bij elkaar te brengen, een eerste ‘multicultureel’. Hoe hij aardbevingen overleefde, maar tenslotte toch in Rome aan zijn eind kwam.

Op deze bijzondere zondagmiddag troffen we zelfs het weer van het Midden Oosten aan – het was de warmste 8 maart uit de geschiedenis. Zo warm was het, dat Irene Pluim ons bij de roeivijver in het stadspark zelfs een ijsje kwam brengen.

Aan de hand van Paulus bereikten we na een wandeling van twee uur weer de kerk in de Gruizenstraat. Terug in de 21e eeuw, en onze eigen stad.

Een gedetailleerde beschrijving vindt u elders op deze webbsite.

Bert Stuij.


laatste update.:

Bij het beeld in het stadspark. Of is dit Artemis van Efeze (Handelingen 19: 28)


blader door de foto's met uw muis of de cursor toetsen