PGS

ZWO

printen

Op weg met levenslessen

09-09-2018

Luisteren naar levenslessen uit de Bijbel en de lessen van medegelovigen delen; dat was het thema van de Gezamenlijke Startdienst op zondag 9 september in de Johanneskerk. Daarmee is het winterwerk van start gegaan.

Een klein groepje mensen had met dominee Joachim Stegink nagedacht over de invulling van deze dienst. Dat waren Dick Haster, Elly Meyers, Caroline Steenwijk, Inge Streekstra en Bertha Verkerk. Vanuit de landelijke kerk werd de slogan “Een goed gesprek” aangereikt, met de volgende uitleg: In de kerk voeren we gesprekken over van alles en nog wat. Wanneer zeggen we dat het een goed gesprek was? Dan gaat het in ieder geval om een echte ontmoeting, met tijd en aandacht. Dan gaat het ook over wat ons bezighoudt, bezielt. Wat we daaraan beleven en wat we daarvan door willen geven. Aan onze kinderen, aan onze vrienden en buren wellicht.

De werkgroep koppelde daar het thema “Levenslessen Delen” aan vast. Zelf vertelden ze op een indrukwekkende manier over een persoonlijke levensles die ze hadden ervaren. Elly Meyers zong daarnaast het lied “Bridge over Troubled water” en legde uit wat dit in haar situatie betekend heeft. Ze werd begeleid door Fedor Coenen op piano. Ook Bart Kooyman verleende muzikale medewerking aan de diesnt op dwarsfluitDe schriftlezing uit Prediker werd door Bertha Verkerk voorgedragen, Inge Streekstra verzorgde de gebeden en Dick Haster en irene Pluim vertelden over het komende winterwerk. Het ‘Gele boekje’ van de PGSG, waarin alle activiteiten staan, is te downloaden. Voor degenen die daar op die manier geen gebruik van kunnen maken is er een gedrukt exemplaar beschikbaar.

Ook de kinderen van de Kindernevendienst dachten na over het thema en knipten plaatjes uit van dingen die leuk zijn om te hebben of te doen en dingen die echt belangrijk zijn. Vanuit de PGGBU werd door de leiding van de Kindernevendienst nog afscheid genomen van Eefje Hoen, omdat ze in juni samen met de anderen niet kon.

Tot slot werden bij het uitgaan van de kerkzaal aan de mensen gekleurde briefjes uitgedeeld, met de bedoeling zich aan te sluiten bij anderen met een briefje in dezelfde kleur en met hen een gesprek aan te knopen over levenslessen. Vooral met de bedoeling dit gesprek te voeren met iemand die men nog niet goed kent en te vertellen over persoonlijke levenslessen die men ervaren heeft.


laatste update.: