PGS

ZWO

printen

GEEF EEN BRAILLEBIJBEL VOOR MENSEN IN RWANDA

06-01-2017

In het Oost-Afrikaanse Rwanda hebben christenen na een burgeroorlog nu weer de rust om hun geloof uiting te geven en te vieren. Maar voor blinden is dat nog niet zo gemakkelijk: ze kunnen de Bijbel niet lezen. In 2015 heeft het Bijbelgenootschap het evangelie van Mattheus en Lucas in braille gerealiseerd. Een goed begin, maar blinde mensen willen uiteraard graag de complete Bijbel tot hun beschikking hebben.

In Rwanda zijn relatief veel blinden zoals in meer arme landen: slechte hygiëne en minder toegang tot gezondheidszorg zijn daarvan de oorzaak. Mensen raken in een isolement. Juist in zo’n situatie kan de Bijbel een bron van hoop en troost zijn. Een blinde man vertelt: ”Sommige van mijn blinde vrienden denken dat niemand van hen houdt en dat God hen verlaten heeft. Samen de Bijbel lezen en erover praten leert ons dat wij zijn zoals elk mens.”
Het inkomen per hoofd van de bevolking is vele malen lager dan in ons land. Dus is er financiële hulp nodig om braillebijbels te kunnen realiseren. Voor 18,- kan een Bijbelboek in braille gerealiseerd wordt.
Graag vragen we u dan ook om een gift voor dit project: u kunt een bijdrage overmaken op banknr. NL 74 SNSB 02663808 t.n.v NBG Haarlem. Onder vermelding van Braillebijbels Rwanda.
Hartelijk dank voor uw gift!laatste update.: