PGS

ZWO

Profiel
Jaarprogramma 2015 - 2016: spiegelen

ls een kind voor het eerst zichzelf in de spiegel ziet gebeurt er iets moois. Het kind heeft het eerst niet door dat het naar zichzelf kijkt. Het ziet een speelkameraadje. Een mensje van dezelfde grootte. Er is plezier, dit belooft wat na dat kruipen tussen grote benen door. Het duurt een poosje voor het kind doorheeft dat het naar zichzelf kijkt. Dan wordt het serieuzer, er wordt op een andere manier ontdekt. Het kind in de spiegel zwaait terug, maar heeft dat zelf in de hand. Ook leuk. Het is een mooi proces om gade te slaan. Ik kan het mij nog herinneren bij onze kinderen. Al spiegelend worden ze groter.

Spiegelen doen we ons hele leven. We bekijken onszelf, zijn blij of minder blij met wat we zien of ontdekken, sturen ons beeld. Spiegelen kunnen we onszelf  ook aan anderen, aan verhalen, gebeurtenissen en het beïnvloedt dan wie of wat we zijn, wat we zien of doen.

Dit jaar weer een heel boekje vol mogelijkheden om te ‘spiegelen’. Ons jaarprogramma Verdieping en Bezinning is weer heel afwisselend en we hopen dat iedereen in dit boekje iets zal vinden om niet alleen op zondagen, maar ook door de week bezinnend, verdiepend, opbouwend, praktisch of gewoon sociaal in kerkelijk verband (maar ook daarbuiten) samen te kunnen komen. Veel mensen zetten zich in om dit programma mogelijk te kunnen maken, waarvoor dank!

Er zijn de kringen en groepen binnen onze gemeenschap die ook dit jaar weer enthousiast verder draaien en nieuwe belangstellenden van harte welkom heten, er zijn de activiteiten die georganiseerd worden vanuit het ‘interkerkelijk kringenwerk w-mijnstreek’, en er zijn de concerten, lezingen en vieringen in het Podiumkerkje in Grevenbicht en het kerkje aan de Gruizenstraat.
 
Kijk dit boekje vooral rustig door. We hopen weer op een mooi en inhoudelijk seizoen met elkaar!


ds. Irene M. Pluim (Verdieping en Bezinning)

laatste update.: 08-09-2015