PGS

ZWO

Nieuwsbericht
Eerste Adventskaars aangestoken

Advent, de tijd voor Kerst is weer begonnen. In de Johanneskerk werd de eerste kaars aangestoken en een bijpassend gedichtje gelezen. Dit jaar luidt het thema: Toekomst verwachten. Daarin staan vier ‘vrouwen met toekomst’ centraal. In het Evangelie van Matteüs wordt verteld over de voorgeschiedenis van Jezus. Matteüs noemt daarbij vier vrouwennamen, vier ‘voormoeders’. Wat voor vrouwen waren zij? Wat reiken zij Jezus vanuit zijn geschiedenis aan, wat geven ze hem mee? De eerste vrouw in dat rijtje was Tamar. In de kindernevendienst werken ook de kinderen met dit thema.

Dominee Joachim Stegink vroeg de mensen in de kerk om op een briefje het antwoord op de vraag: ‘Wat wenst u voor de toekomst?’ te schrijven en dat in een mandje te doen. De belangrijkste punten uit de preek over het verhaal van Tamar werden op de beamer weergegeven. *Er is geen toekomst zonder verleden, *zonder toenadering, *zonder waardigheid en integriteit. *Een verloren verleden baart een verloren toekomst en *Veerkracht en weerbaarheid baart nieuwe toekomst.

Aan het eind van de dienst werden alle briefjes met opgeschreven wensen weer uitgedeeld en kreeg iedereen voor de komende adventstijd een wens van iemand anders mee om proberen deze waar te maken.

laatste update.: 02-12-2013