PGS

ZWO

Nieuwsbericht
SAMEN ER OP UIT
De Sittardse Dineke Vos reed op 10 augustus 2017 in haar auto naar Doetien Benz in Susteren. Afgesproken was in het IJzerenbos te gaan wandelen en bij het koffiehuis wat te gebruiken. Het was een regenachtige dag.
Eerst maar even koffie drinken in Doetiens appartement. Het was gezellig. Twee boerendochters uit het Noorden,  de één uit het Groningse Sappemeer en de ander uit het Drentse Eerste Exloërmond. We vertelden elkaar vol enthousiasme ons levensverhaal!  We hebben allebei nog een melkbus in de hal ter herinnering aan de boerderij waar we zijn geboren.
 
Er werd gesproken over hoe we vanuit het noordelijke platteland terecht kwamen in het Limburgse. Ook over waarom we zijn hier blijven wonen. De tijd vloog om! Het was even droog en dus werd besloten: “Kom we gaan toch nog even wandelen!” Toen we 10 stappen hadden gelopen, ging het alweer flink motregenen! We zeiden tegen elkaar:“ We gaan er samen op uit om elkaar een prettige middag te bezorgen en dan laten we ons zeker niet nat regenen”. We kropen dus weer samen heerlijk op de bank in Doetiens huiskamer, terwijl Ben, die Dineke ook goed kent van de krantenleesclub, zorgde voor een drankje en een hapje!
 
Ons levensverhaal ging verder. Het bleef maar regenen en ineens was het zomaar half vijf. We hebben samen een heerlijke middag gehad en waren er toch samen op uit geweest op onze levenstocht van Noord naar Zuid “On a rainy day”!
 
Dineke Vos en
Doetien Benz
laatste update.: 26-09-2017