PGS

ZWO

Nieuwsbericht
Eerste breicafé in de Johanneskerk

Op dinsdag 2 november was in Sittard de eerste bijeenkomst van het Breicafé Johanneskerk. 

Na een bericht via ons Euregionale contact over het Strickcafé Aachen kwam de diaconie van Sittard-Grevenbicht in actie: In eerste instantie was de vraag of wij mee wilden helpen garens in te zamelen.We gingen eens kijken in de Citykerk in Aachen en namen een paar grote tassen vol ingezamelde breigarens mee. We werden hartelijk ontvangen, met koffie en koek.

In Aachen wordt al langer gewerkt in een diaconaal project: een wisselende groep vrouwen komt wekelijks bij elkaar om te breien, te haken enz. Eerst is er een half jaar van alles gemaakt voor Syrische vluchtelingen in Libanon. Nu gaat het om Romakinderen in Bulgarije. In kindertehuizen maar ook in de thuissituatie is grote armoede, kinderen zijn amper gekleed op de koude winter. Er is een persoonlijk contact vanuit Aachen dus tzt. gaat iemand alle gemaakte materialen zelf naar Bulgarije brengen zodat het op de goede plek komt.

Niet alleen het doel is zinvol, ook het samen bezig zijn werkt heel goed: vrouwen uit Aachen ontmoeten elkaar. Niet alleen vanuit de kerkgemeenschap maar ook anderen komen meedoen en leren elkaar kennen. Bijvoorbeeld 2 vrouwen met een vluchtelingenachtergrond die bijna naast elkaar wonen en elkaar in het Strickcafé voor het eerst echt ontmoet hebben. En elkaar nu helpen bij problemen waar ze tegenaan lopen.

Ook in Eupen (Belgie) is inmiddels een Strickcafé gerealiseerd.

Uiteindelijk besloten we binnen de diaconie van Sittard-Grevenbicht niet alleen garens te gaan inzamelen maar ook zelf te starten met een Breicafé. Ook wij zijn altijd op zoek naar activiteiten waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten.

We waren met een aardig grote groep, mensen vanuit onze gemeente maar ook daarbuiten. Het was erg gezellig en iedereen was enthousiast bezig. Er werd van alles onder handen genomen: grote en kleine mutsen, sjaals, sokjes, warme sloffen, lapjes om babydekentjes van te maken.

De volgende keer is het  Breicafe op woensdagmiddag 7 december, vanaf 14.00 u. en verder elke eerste woensdagmiddag van de maand.

Iedereen is welkom! Zelf een brei- of haakwerk meebrengen is fijn, maar we hebben ook genoeg materiaal en patronen beschikbaar.

Als u vervoer nodig heeft graag even contact opnemen met Henny of Joke.

Breigarens/brei- of haaknaalden zijn altijd welkom. Die komen we graag ophalen.

Voor verdere info: diakenen Henny Prins en Joke van der Steen

046-4492020  of  046 4584618   
hennieprins@hotmail.com    vander_steen@zonnet.nl

laatste update.: 07-11-2016